dec. 6, 2013

Vught

September - oktober 2012. Juul Treijtel exposeert samen met de beelden van beeldkunstenaar Marjo Smits haar sieraden. Een aantal sieraden zijn geinspireerd op foto´s van haar vader, de fotograaf Aad Treijtel. Afgelopen februari overleed hij plotseling. Met het exposeren van zijn werk in combinatie met de sieraden houdt ze zijn werk zichtbaar. www.jtsieraden.nl  www.marjo.eu

 

Kunstuitleen SM’s (StadsBIEB) te 's-Hertogenbosch

Februari - maart 2012.  Een expositie van foto's van Aad Treijtel. Tussen Den Bosch en Vlijmen ligt een klein natuurgebied, de Moerputten, door veenafgraving ontstaan. Dwars door deze Moerputten liep het bekende ‘Halve zolenlijntje’, het spoorlijntje van de Langstraat met zijn lange Moerputtenbrug. Deze doorlaatbrug is gerestaureerd en onderdeel van een wandelpad. Vóór de restauratie maakte Aad Treijtel er een serie foto’s van. Foto’s van de brug als geheel, maar vooral van de details, zoals de klinknagels, de bielzen, de vloerplaten hebben zijn aandacht. Bij het maken van de foto’s was Treijtel vooral gefascineerd door de erosie, de roest en de afbladderende verflagen. Hij fotografeerde in weer en wind en maakte gebruik van de blauwe vrieslucht of het rode licht van een ondergaande zon. Door de onderwerpen, door het licht, maar ook door de foto’s hard af te drukken, krijgen ze een min of meer grafisch karakter. Veel werken zijn uitgeleend en aangekocht. Op dit moment hangen er nog foto's uit deze serie bij het stadskantoor van 's-Hertogenbosch.

 

Treijtel & Treijtel

Juli 2011. In samenwerking met zijn dochter, een duo expositie in het het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Foto's van Aad zijn vertaald in prachtige sieraden en andersom. De sieraden van Juul Treijtel zijn te koop in haar atelier en winkel 'Edelsmid Juul' in de Dorpsstraat in Vught. www.jtsieraden.nl

 

Talencentrum Waalwijk

2010. Een overzichtstentoonstelling van foto's van Aad Treijtel. Straattaferelen, natuurfoto's en abstract werk. Zijn fotografieken laat de mens anders kijken naar zijn omgeving. Met verwondering kun je zien hoe mooi een vierkante centimeter wordt vergroot tot een schilderachtig beeld.

 

Galerie 'Kunst onder Dak' in Oosterhout

Juni 2009. Foto's uit de serie van de Moerputten en natuur opnamen uit het natuurgebied De Gement tussen Den Bosch en Vught.

 

Noord Brabants Museum  te 's-Hertogenbosch

Maart - april 2008. In het Koetshuis van het museum is een expositie van foto's, door Aad Treijtel gemaakt van de Moerputtenbrug en het natuurgebied de Moerputten. Tegelijk met deze expositie is het boek 'De Moerputtenbrug' uitgebracht. Hier zijn de fotografieken van deze expositie in opgenomen. Citaat uit het boek: 'Bijzonder zijn vooral de detailopnamen die hij voor de restauratie van de brug had gemaakt. Deze tonen als het ware de huid van de brug: verweerd, verwaarloosd en vervallen. Jaarringen in het hout van groen uitgeslagen bielzen, door passanten ingekerfde namen en jaartallen, afgebladderde verf, roestende krammen, bouten en klinknagels. 

nov. 24, 2013

Februari 2008.

Een uitgaven van het Cultuurfonds 's-Hertogenbosch bestaand uit 2 delen samen in 1 band. Het ene deel, samengesteld door Kees van den Oord en Bert van Opzeeland, handelt over de historie van de Moerputtenbrug, het water en de natuur rondom de Moerputten. Het andere deel is het fraaie 'kijkboek' met foto's van Aad Treijtel van de Moerputtenbrug en zijn omgeving .

okt. 3, 2012

Vanwege de unieke verzameling foto's is er gekozen om het werk van Aad Treijtel overzichtelijk te maken voor geïnteresseerden.