nov. 24, 2013

Boek De Moerputten


Februari 2008.

Een uitgaven van het Cultuurfonds 's-Hertogenbosch bestaand uit 2 delen samen in 1 band. Het ene deel, samengesteld door Kees van den Oord en Bert van Opzeeland, handelt over de historie van de Moerputtenbrug, het water en de natuur rondom de Moerputten. Het andere deel is het fraaie 'kijkboek' met foto's van Aad Treijtel van de Moerputtenbrug en zijn omgeving .

Citaat uit het boek de Moerputten: De Bossche fotograaf en natuurminnaar Aad Treijtel (1938) meldde zich tijdens de zomer van 2005 als een van de eersten aan bij de pas opgerichte Stichting Cultuurfonds. De doelstelling sloot aan bij het plan van Treijtel om na zoveel jaren fotograferen een kijkboek te maken over de Moerputtenbrug voor, na en tijdens de restauratie. De brug was voor hem in alle seizoenen een voordurende bron van inspiratie. Zoals hij fijnzinnig formuleerde: hij wenste over de Moerputten een boek samen te stellen, dat ontstaan is uit  het plezier van het wandelen, het fotograferen en het schrijven. Hij liet tijdens het eerste gesprek met het bestuur van het Cultuurfonds een ongekende serie van detailfoto's zien, waardoor een publicatie over de Moerputtenbrug al ontomkoombaar was.

Het Noord Brabants Museum in 's-Hertogenbosch heeft aansluitend van deze uitgave in maart en april 2008 een expositie gewijdt aan de foto's van Aad Treijtel.

Het boek is te koop via het bestelformulier op deze website