Aad Treijtel is geboren in Rotterdam op 5 september 1938 en overleden in 's-Hertogenbosch op 6 februari 2012. Hij is 73 jaar geworden. De laatste jaren, vooral na zijn pensioen, kon hij datgene gaan doen, waar hij niet aan toe kwam in zijn werkzaam leven (o.a. het uitdiepen van een fotografisch thema)

Creativiteit en het werken met mensen zijn twee pijlers, die steeds in zijn leven terug te vinden zijn. In de 2e wereldoorlog is het gezin Treijtel gevlucht na de bombardementen van Rotterdam en is gaan wonen in Ilpendam. Daar groeide Aad op met zijn vader, moeder en broer Ben. Hij wilde eigenlijk onderwijzer worden, maar werd fotograaf. Hij werkte een aantal jaren bij een fotografie atelier in Amsterdam, maar stopte daar, omdat hij hier zijn creativiteit niet kwijt kon. Hij stapte over naar het werken met mensen en werkte daarbij met zeer uiteenlopende groepen o.a. in de kinderbescherming, bij een observatiehuis van justitie, een jaar in het astma centrum in Davos en daarna heeft hij lange tijd in het vormingswerk gewerkt, waar hij de leiding had over twee vormingscentra in Brabant. Zijn laatste beroep was docent audiovisuele vormgeving bij het Centrum van de Kunsten in Eindhoven, waarbij hij voornamelijk werkte binnen het onderwijs. Uiteindelijk kwamen daar de polen creativiteit en het werken met mensen bij elkaar.

In 1967 is hij verhuisd naar Vught waar hij meer dan 30 jaar heeft gewoond. In 2000 kwam hij wonen in 's-Hertogenbosch, vlakbij de Moerputten. Hier ontstond zijn liefde voor de schoonheid van het verval bij de Moerputtenbrug.

Vanaf 2003 begon Aad met het fotograferen van de Moerputtenbrug en zijn omgeving, de Gement en natuurgebied de Moerputten. De restauratie van de brug werd aanleiding om iets met de foto's te gaan doen. Deze foto's waren in 2008 te zien op een solo-expositie in het koetshuis van het Noord Brabants Museum in 's-Hertogenbosch. Er is tegelijk een boek uitgegeven over de Moerputtenbrug in samenwerking met anderen, met Aad zijn fotografieken van de brug en het natuurgebied rondom.

Aad Treijtel heeft een aantal keren geexposeerd met deze en andere foto's. Begin 2012, toen hij plotseling is overleden, hing zijn werk in de Stadsbibliotheek in 's-Hertogenbosch bij de kunstuitleen. Op dit moment hangen foto's van Aad in iedere spreekkamer van het Stadskantoor van 's-Hertogenbosch.